Praškasti vs Tekući Deterdžent

Tekući Deterdžent vs Praškasti Detrdžent

Prema mnogim istraživanjima došlo se do zaključka da je tekući deterdžent bolji izbor za obojeno rublje od univerzalnog praškastog deterdženta. Zašto? Tekući deterdžent ne sadrži izbjeljivač poput univerzalnih praškastih deterdženata te stoga pomaže vašem rublju zadržati originalnu boju, a odjeća izgleda novo i očuvano.
Razlozi zašto mnogi izbjegavaju korištenje tekućeg deterdženta je pogrešno vjerovanje da tekući deterdžent ne uklanja mrlje. I praškasti i tekući deterdženti sadrže enzime koji uklanjaju mrlje s rublja.

Također, jedan od razloga nekorištenja tekućeg deterdženta je vjerovanje da se tekući deterdžent potroši puno brže nego praškasti deteržent.

Neki ljudi vjeruju da je prašak ekonomičniji od tekućine, ali to pogrešno shvaćanje obično proizlazi iz pogrešnog doziranja. Tekući deterdžent se razlikuje od praškastog pa je stoga potrebno pažljivo slijediti upute za doziranje. Mnogi pogrešno misle da nije potrebno koristiti dozator jer se deterdžent stavlja u ladicu. To je pogrešno razmišljanje. Dozator s tekućim deterdžentom potrebno je staviti izravno u bubanj perilice zajedno s odjećom. Na taj način sastojci za uklanjanje mrlja dolaze izravno u dodir s odjećom i mogu odmah započeti postupak čišćenja.
U pravu su oni koji kažu da tekući deterdžent neće na odjeći ostaviti bijele mrlje. To je istina iz razloga što je tekući deterdžent već u tekućem stanju i kao takav odmah će se rastopiti u vodi pa neće ostaviti bijeli talog na odjeći.

Ukoliko Vam na odjeći ostaju bijeli tragovi praškastog deterdženta, ili ukoliko Vam u perilici dolazi do zgrušavanja deterdženta smanjite količinu deterdženta koju stavljate u perilicu.

Posted in Novosti.